Få råd til kørekortet

Mange unge mennesker vil gerne være uafhængige af offentlig transport, når de skal til og fra skole. Derfor er det rart at få kørekortet i hus tidligt, så man selv kan få lov til at køre rundt uden at have brug for chauffør. Men et kørekort kan være en stor udgift for et ungt menneske. Måske lever du af SU’en, du får udbetalt hver måned, måske har dine forældre lovet at spæde til? Ikke desto mindre er der mange, der selv må spare op til kørekortet. Hvis du godt kunne tænke dig at få råd til kørekortet, så du kan tage det samtidig med dine venner, kan du kigge på Consumer Loans. Her har du mulighed for at låne penge, fra du fylder 18 år.

Vær klar på de udgifter, der følger med

Når du begynder at tage kørekort, følger der mange nye udgifter med. Ikke bare kræver lovpakken, at du betaler for dine lektioner, der kommer også diverse prøver og leje af bil oveni. På den måde kan det være svært at forudse, hvor stor udgiften i sidste ende bliver. Måske får du endda blod på tanden og får på et tidspunkt lyst til at erhverve dig din første bil. Der følger hurtigt nye idéer med et kørekort. Derfor er det en god idé på forhånd at have sparet op, så du er på den sikre side. Men det er ikke altid nemt. Gode råd kunne være:

  • Læg penge fra SU’en til side hver måned. Du bor måske stadig hjemme, og så har du den perfekte mulighed for at spare op uden at gå alt for meget på kompromis.
  • Få et fritidsarbejde. Hvis du går på gymnasiet og får SU rækker det et stykke, men selv ad den vej kan det tage tid at få sparet op. Derfor er et fritidsarbejde den perfekte mulighed for at spare lidt ekstra penge op. Måske er du i gang med en uddannelse, hvor du får elevløn. Så kan du også her lægge lidt til side til kørekortet hver måned.
  • Hvis du har svært ved at få sparet op til kørekortet, samtidig med du bruger tid på skole, dit sociale liv og dine fritidsinteresser, så kan et lån hjælpe dig. Det er altid en god idé selv at spare op, men med et lån har du muligheden for at få råd til kørekortet samtidig med dine kammerater.